JÄRJESTÖTYÖ


JÄRJESTÖTYÖ

Suomen Romanifoorumi haluaa vahvistaa jäsenjärjestöjensä osaamista ja keskinäistä yhteistyötä. SRF järjestää säännöllisesti järjestöjen kehittämispäiviä ja neuvoo järjestöjä yhdistysasioissa. Suomessa toimii aktiivisesti muutama kymmenen romanijärjestöä. Suomen Romanifoorumilla on jäseninä romanijärjestöjä ympäri Suomea.

Romanijärjestöt Suomessa toimivat muun muassa terveyden, asumisen, kulttuurin, musiikin, koulutuksen tukemisen, lastensuojelun, työllisyyden, nuoriso- ja lapsityön sekä romanikielen edistämisen parissa. Lisäksi on monia hengelliseltä pohjalta toimivia yhdistyksiä. Järjestöjen koko ja toiminnan laajuus vaihtelevat luonnollisesti.

Suomen romanifoorumin yhtenä tarkoituksena on koota yhteen romanijärjestöjä, vahvistaa yhdistystoiminnan osaamista ja luoda verkostoja kansalaisyhteiskunnan ja viranomaisten välille. Suomen Romanifoorumi tekee yhteistyötä myös liittoon kuulumattomien romanijärjestöjen kanssa.

SRF:ltä voi kysyä neuvoa ja opastusta yhdistyksen toimintasuunnitelman laatimisessa, avustusten hakemisessa sekä muissa yhdistysasioissa. Tarkoituksena on yhdessä kehittää järjestötoimintaa.

 

Järjestöpäivät

Romanifoorumi järjestää säännöllisesti järjestöjen kehittämispäiviä erilaisilla teemoilla. Menneiden järjestöpäivien aiheina ovat olleet muun muassa järjestöjen välinen yhteistyö ja yhdistystoiminnan perusteet. Tulevaisuudessa järjestämme järjestöpäiviä viestinnästä, varainhankinnasta ja yhdistystoiminnasta. Otamme mielellämme vastaan toiveita ja ehdotuksia järjestöpäivien teemoista!

 

Neuvonta

Tarvitseeko yhdistyksesi neuvoa talousarvion, toimintasuunnitelman tai vuosikertomuksen laatimiseen? Haluatteko järjestää paikkakunnallanne toimintaa, mutta ette oikein tiedä miten? Onko kokousten järjestäminen ja pöytäkirjojen laatiminen vaikeaa? Mitä puheenjohtajan tehtäviin kuuluu? Mikä on vuosikokous?

Näihin kaikkiin kysymyksiin etsimme yhdessä paikallisyhdistysten kanssa ratkaisuja! Romanifoorumi ei anna valmiita vastauksia, vaan auttaa yhdistyksen kehittämisessä. Romanifoorumilta saa apua myös uuden romaniyhdistyksen perustamiseen.

Olemme koonneet myös yhdistystoiminnan oppaita jäsenjärjestöjen käyttöön. Ne löytyvät Oppaita järjestöille –sivulta. Ole rohkeasti yhteydessä yhdistysasioissa!

 

Hankkeet

Romanifooruminkin toiminta muotoutuu jatkuvasti. Aikaisemmin toiminta on keskittynyt pääasiassa edunvalvontaan, mutta uuden jäsenjärjestötyöhön liittyvän painotuksen ansiosta tulevaisuudessa on mahdollista hakea myös jäsenjärjestöjen yhteisiä hankkeita. Näistä tiedotetaan asian tullessa ajankohtaiseksi.

 

Avustukset

Romanifoorumilla on mahdollista myöntää myös hyvin pienimuotoisia yhdistysten välttämättömään toimintaan, esimerkiksi hankintoihin, tilavuokriin jne. Hallitus käsittelee ja tekee päätöksen kaikista myönnetyistä avustuksista, ja ne ovat myös julkista tietoa. 

Suomen Romanifoorumi ry

YHTEYSTIEDOT

Palkkatilantori, liiketila 5, 00240 Helsinki

TAKAISIN YLÖS