Romanijärjestöt romaniportaalissa

23.11.2013

Sisäministeriön koordinoima Yhdenvertaisuus EtuSijalle –projekti (YES 6 –hanke) on laajentamassa Romanit.fi –sivustoa romaniportaaliksi. Portaaliin tullaan kokoamaan kaikki keskeinen romanivähemmistöä ja romaniasioita koskeva kansallinen ja kansainvälinen tieto.

Romanijärjestöt romaniportaalissa


Sisäministeriön koordinoima Yhdenvertaisuus EtuSijalle –projekti (YES 6 –hanke) on laajentamassa Romanit.fi –sivustoa romaniportaaliksi. Portaaliin tullaan kokoamaan kaikki keskeinen romanivähemmistöä ja romaniasioita koskeva kansallinen ja kansainvälinen tieto. Portaali on suunnattu suurelle yleisölle, päätöksentekijöille, eri viranomaisille ja ammattiryhmille sekä luonnollisesti romaniväestölle itselleen.
 
Portaalin yhtenä aihealueena on romanijärjestöt Suomessa. Osion on suunniteltu olevan yleiskuvaus romanijärjestöistä - niiden toiminnasta, toimintamuodoista, toimintamuotojen muutoksista historian valossa  sekä yhdistystoiminnan laajenemisesta jne.
 
Romanijärjestöillä itsellään on mahdollisuus osallistua järjestöistä kertovan osion tekemiseen.
Romaniportaalissa romanijärjestöistä kertova osio olisi yleiskuvaus Suomessa toimivista romanijärjestöistä sekä niiden toiminnasta.